Nyheter
29 oktober 2019 17:02

Följ live klockan 18: Clinic med Fredrik Jönsson och Ingemar Hammarström

StjärntrioVM-hjälten Fredrik Jönsson och EM-guldvinnaren Ingemar Hammarström håller clinic i Rättvik tillsammans med OS-medaljören och ridkonstprofessorn Jan Jönsson. Temat är säkerhet, hoppning och klok hästhantering. Följ clinicen live här med start klockan 18.00 ikväll tisdag.

Följ live klockan 18: Clinic med Fredrik Jönsson och Ingemar Hammarström

Tre generationer ryttarstjärnor gästar ikväll manegen på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik för att prata om hästar, ridning och säkerhet.

Den tunga ryttartrion som håller i clinicen består av Fredrik Jönsson, VM-silvermedaljör i hoppning, Jan Jönsson, professor i ridkonst och olympisk bronsmedaljör i fälttävlan, samt Ingemar Hammarström, EM-guldmedaljör i ponnyhoppning.

Clinicen är en del av ”Säker med häst on Tour”, som är en roadshow i regi av Svenska Ridsportförbundet och Folksam.

Under clinicen bjuder ryttarna på sina bästa tips för vardag och tävling, ridning och hästhantering. Till kvällens utmaningar hör också att rida ridskolehästar.

– Man måste alltid tänka på säkerheten och lära sig tänka efter före någonting händer, säger Ingemar Hammarström, 16, som aldrig tar någonting för givet, vare sig i stallet eller på tävling.

– Och det gäller ju även när man har med snälla hästar att göra, understryker han i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Biljetterna är slut för länge sedan, men du kan följa med live på clinicen som sänds via Facebook och Youtube med start klockan 18.00 ikväll tisdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden