Hoppning
26 juli 2014 09:45

Följ RGB och HvE i GCT

I dag lördag avgörs säsongens nionde upplaga av Global Champions Tour. Till start i franska Chantilly finns både Rolf-Göran Bengtson och Henrik von Eckermann.

Följ RGB och HvE i GCT
Rolf-Göran Bengtsson ligger på femte plats totalt och ska försöka ta nya GCT-poäng med Casall Ask i Chantilly (arkivbild).

Båda svenskarna ligger bland tourens Tio-i-topp när det gäller totalpoäng, där Rolf-Göran ligger på femte plats och Henrik tre steg bakom. Endast Tyskland har lika många ryttare bland de tio bästa.

Klassen börjar klockan 16.00 med 49 ekipage över den första 1,60-rundan. Henrik von Eckermann har startnummer 34 med Cantinero och Rolf-Göran Bengtsson startar näst sist med Casall ASK. De 18 bästa i den första rundan får som vanligt fortsätta till GCT-poäng och prispengar i den andra rundan som också går på 1,60-höjder. Resultat från den första rundan tas med till den andra.

Den första rundan visas direkt i GCT webb-tv (ev även den andra). Eurosport sänder den andra rundan i efterhand kl 21.00.

Meetinget startade lite lätt i fredags, där Rolf-Göran hade Casall på 13:e plats med ett tidsfel i 1,45-klassen. Han fick 25 euro i prispengar, vilket kanske är det minsta belopp han någonsin vunnit som professionell ryttare. Henrik hade två tidsfel med Cantinero och blev utan prispengar. 24 ekipage var felfria på hinder men hade inte mer bråttom än att de drog på sig ett-fem tidsfel.

Start- och resultatlistor
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden