Hoppning
23 november 2015 11:02

Douglas tvåa i världscupen

Douglas Lindelöw och Casello tog en fin andraplats i söndagens världscuphoppningar i tyska Stuttgart.

Douglas tvåa i världscupen
Douglas Lindelöw och Casello var felfria i grundomgången på världscuphoppningarna i Stuttgart. (Arkivbild)

Douglas Lindelöw var först ut i det 39 ekipage stora startfältet med Casello. Malin Baryard Johnsson startade som nummer 5 med H&M Tornesch medan Henrik von Eckermann startade som nummer 22 med Sansibar. 

Världscupbanan hade 13 hinder och 16 språng och var ganska lång i den stora arenan. Douglas Lindelöw har tidigare sagt att han gärna startar först på tävlingar och han såg ut att stortrivas med sitt startnummer i Stuttgart. Efter en noggrann, rytmisk och välbalanserad grundomgång gick han och Casello över mållinjen utan fel. 

Malin Baryard Johnsson lotsade en fräch Tornesch runt. Hingsten såg riktigt fin ut större delen av banan, han var i ett lättrivet plank tidigt i banan utan att plankan föll, men det kom i stället ett nedslag efter ett frambensfel på en stor oxer med vattenmatta under senare i banan. Ekipaget slutade på fyra fel i grundomgången. 

Henrik von Eckermann och 9-åriga Sansibar gjorde nästan allt rätt. Svensken har bara tävlat stoet en och en halv månad. Det blev ett bakbensfel på insprånget i trekombinationen, men ekipaget fick svårigheter som den sista linjen att se enkla ut. Det blev fyra fel och en snabb tid. 

Tysklands Meredith Micheals Beerbaum startade SWB-valacken Fibonacci och fick nedslag på samma hinder som von Eckermann. Hon valde att utgå efter det. 

När 22 ekipage hade gjort sin grundomgång var tre felfria. Förutom Lindelöw är det Irlands Cameron Hanley och Tysklands Patrick Stühlmeyer. 

Tysklands Marcus Ehning startade Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla. Det blev två nedslag tidigt i banan för den atletiske hingsten och efter det tappade han humöret och var inte helt överens med sin ryttare. Ehning valde att utgå. 

Även Tysklands Christian Ahlmann och Frankrikes Patrice Delaveau gick vidare till omhoppning. Henrik von Eckermann och Sansibar slutar på en klart godkänd nionde plats vilket ger världscuppoäng till svensken. Malin Baryard Johnsson slutade på 17:e plats. 

Douglas Lindelöw var först ut i omhoppningen och levererade en snabb, säker runda i omhoppningen utan att ta några större risker. Det blev felfritt på en tid som inte såg omöjlig ut att slå. Cameron Hanley gjorde ett försök utan att satsa för fullt, var felfri i mål men med en långsammare tid än Lindelöw. Patrick Stühlmeyer likaså. Det blev EM-ekipaget och hemmaryttaren Christian Ahlmann och Codex One som utmanade Lindelöw ordentligt. Ekipaget fick publiken att jubla efter en högklassig och snabb omhoppning som var dryga sekunden snabbare än svenskens. Patrice Delaveau var sist ut och satsade hårt direkt från start. Det blev dock ett grovt nedslag tidigt i banan och efter det valde fransmannen att utgå. Lindelöw slutade tvåa, hans bästa placering hittills i världscupen. 

Startlista och onlineresultat

SVT Play sänder direkt med början 15.20
FEI-tv, betalkanal, direktsändning
Sammandrag SVT1 17:00

Ställningen i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden