Hoppning
21 december 2013 15:26

Inga svenska vc-framgångar

(Uppdaterad med filmklipp) Det blev blygsamma placeringar för de tre svenskarna som red lördagens världscuphoppningar i London. Henrik von Eckermann lyckades bäst med en 23:e plats. Maikel van de Vleuten vann med VDL Groep Sapphire B.

Inga svenska vc-framgångar
Maikel van de Vleuten vann lördagens världscuphoppningar i London. Kit Houghton

Peder Fredricson och H&M Cash In är först ut av svenskarna i 1,60-klassen med startnummer 2. Malin Baryard Johnsson startar Tornesch som nummer 5. Henrik von Eckermann går ut med Gotha FRH som nummer 30 i den 36 ekipage stora klassen. 

Uppdaterad 16.00. Det blev ingen flygande start för svenskarna. Peder Fredricson drog på sig hela 24 fel efter en runda där Cash In aldrig riktigt kom upp i höjd i sin hoppning. Det blev sex nedslag, bland annat samtliga tre hinder i trekombinationen. Malin Baryard Johnsson fick två nedslag, bland annat en lätt bakbenstouch på dubeldäckaren från London-OS. När de första tio ekipagen har ridit sin grundomgång är tre felfria. 

Se Peder Fredricsons ritt nedan. 

 

Se Malin Baryard Johnssons ritt nedan.


Uppdaterad 16.50. Henrik von Eckermann fick ett snöpligt nedslag på första hindret. Efter det gjorde ekipaget en välbalanserad runda men fick ändå med sig ett hinder till. När 30 ekipage har gjort sin grundomgång är nio felfria. 

Se Henrik von Eckermanns ritt nedan.


Uppdaterad 17.10. Henrik von Eckermann slutade på plats 23, Malin Baryard Johnsson på plats 30 och Peder Fredricson blev 35:a. Hollands Maikel van de Vleuten vann knappt med VDL Groep Sapphire B efter att ha varit en av sex som var felfria i både grundomgång och omhoppning. 

Se van de Vleutens ritt nedan. 

SVT1 sänder ett sammandrag av klassen klockan 17 i dag, lördag. 

Tävlingen går att följa direkt via SVT Play.

Internationella Ridsportförbundets tv-kanal, betalkanal

On-lineresultat och startlista

Läs om de svenska framgångarna under meetinget i London här. 

Mer inför världscuphoppningarna här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden