Hoppning
30 december 2014 15:18

Douglas supermeeting

Douglas Lindelöw blev trea i tisdagens världscuphoppningar tillsammans med Casello i belgiska Mechelen. Han vann också dagens 1,45-hoppning och blev meetingets bästa ryttare.

Douglas supermeeting
Douglas Lindelöw och Casello stod för två felfria rundor i tisdagens världscuphoppningar. (Arkivbild)

Douglas Lindelöws tisdag började med seger i en 1,45-hoppning tillsammans Talina. Därefter fortsatte det med en fin pallplats i världscupen. 

En sammanbiten och fokuserad Douglas Lindelöw gick ut som nummer 9 i världscupklassen och bjöd på en rytmisk och väl avvägd runda. Hans kommunikation med Casello var klockren och hästen hade kraft till de stora oxrarna. Det blev lite darr på översta bommen på sista hindret, men ekipaget var felfritt i mål och vidare till omhoppning. När åtta ekipage har startat är tre felfria. Det är framförallt sista linjen med en trekombination som har varit en svår nöt att knäcka för ekipagen. 

Belgiens Judy-Ann Melchior bjöd på en balanserad runda tillsammans med As Cold as Ice Z och blev det femte felfria ekipaget. Även Joe Clee, Storbritannien, och Lucy Davis, USA, är vidare till omhoppning.   

Cantinero och Henrik von Eckermann gav ett säkert intryck. Den försiktige hästen var dock i en oxer mitt i banan ganska kraftigt och slutade på fyra fel, liksom många andra. Tiden är en av de snabbaste bland fyrafelarna hittills. Frankrikes Kevin Staut gjorde allt rätt och blev felfri. Hans landsman och regerande Europamästaren Roger Yves Bost satte också en nolla. 

Christian Ahlmann klarade maxtiden med bara några hundradelar tillgodo och en bom var uppe och vände tillbaka till hållaren igen. Tysken är klar för omhoppning. Direkt efter svarade Simon Delestre, Frankrike, för en felfri grundomgång efter en runda som såg lite stressad ut. 

Det står klart att Henrik von Eckermann slutar på elfte plats och därmed tillhör de 16 ryttare som får med sig världscuppoäng från Mechelen. Nio ekipage är vidare till omhoppning. 

Joe Clee var först ut och gjorde en lika fin omhoppning som grundomgång. Han satsade friskt med högt tempo och korta vägar på den svängiga banan. Det blev en felfri och snabb runda vilket sätter press på övriga. Lucy Davis fick en trist start på omhoppningen med ett nedslag på första hindret. 

Douglas Lindelöw – som rider med armbindel som talar om att han är meetingets ledande ryttare – levererade en felfri runda även i omhoppningen. Han var snabb att vända i landningarna och vågade rida på under de långa distanserna. Hans tid blev dock något långsammare än Clees. 

Nedslagen fortsätter att komma även i omhoppningen. När tre ekipage återstår är det fortfarande bara två felfria. Ahlmann red taktiskt för att nolla, lyckades med detta men med en tid som var långsammare än Lindelöws. Sista ryttaren Simon Delestre hade allt att vinna och gjorde det också. Fransmannen hittade de kortaste vägarna och red i mål på en tid som var ungefär en halv sekund snabbare än Clees. Det innebär att Douglas Lindelöw slutade på en fin tredjeplats i klassen. Han blev också meetingets bäste ryttare och ligger nu på 15:e plats i västeuropeiska världscupligan. Det innebär att han är bäste svensk hittills. 

Sent i kväll har körningen sin världscupklass med Fredrik Persson i startfältet. 

Ställning i världscupen efter Mechelen

Onlineresultat. världscupen

Resultat, 1,45-hoppnning

SVT Play

FEI-tv, betalkanal 

Startlista

Banskiss

Läs mer om meetinget i Mechelen. 

Se FEI-tv:s intervju med Tysklands Daniel Deusser som vann världscupen i Mechelen förra året nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden