Dressyr
5 mars 2018 09:49

Förändringar på dressyrtoppen

DressyrrankningIsabell Werth får maka lite på sig när Cathrine Dufour klättrar på dressyrtoppen. Patrik Kittel både klättrar både upp och ned men har nu två hästar på dressyrens top-10.

Förändringar på dressyrtoppen
Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy och Patrik Kittel/Delaunay OLD klättrar på dressyrens top-10. Foto: Roland Thunholm

När FEI släpper sin senaste världsrankning baserad på resultat från 1 mars 2017 till 28 februari 2018 har det hänt lite i dressyrtoppen. Isabell Werth ligger fortfarande kvar som ohotad etta på Weihgold OLD, och Sönke Rothenberger ligger kvar på sin andra plats med Cosmo. Men därunder kommer Cathrine Dufour hack i häl – hon avancerar två platser med Atterupgaards Cassidy och ligger nu trea bara tre poäng efter Rothenberger.

Laura Graves behåller sin fjärde plats med Verdades, och Isabell Werth faller från tredje till femte plats med Emilio.

Patrik Kittel har två hästar med bland världens tio högst rankade ekipage. Med Deja faller han en placering från åttonde till nionde, men med Delaunay OLD klättrar han två placeringar upp till tionde plats.

Therese Nilshagen ligger kvar på sin elfte plats med Dante Weltino OLD så det blir tre svenska ekipage på raken på plats 9-10-11. Fjärde svenska ekipage på listan är Tinne Vilhelmson Silfvén som behåller in fjortonde plats med Paridon Magi, och även övriga svenska ekipage ligger kvar på ungefär samma placeringar.

Ett lite uppseendeväckande jätteskutt bland dressyrekipagen i topp gör Storbritanniens Emile Faurie, som sågs i Göteborg på Lollipop. Det är dock inte Lollipop han klättrar stort med utan med Delatino som hon hade stora framgångar i Neumünster med. Faurie klättrar från plats 157 till plats 34 med Delatio.

FEI:s världsrankning i dressyr 2017-03-01 – 2018-02-28:

1. Isabell Werth/Weihegold OLD, Tyskland
2. Sönke Rothenberger/Cosmo 59, Tyskland
3. Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy, Danmark
4. Laura Graves/Verdades, USA
5. Isabell Werth/Emilio 107, Tyskland
6. Isabell Werth/Don Johnson FRH, Tyskland
7. Dorothee Schneider/Sanny Davis JR, Tyskland
8. Helen Langehanenberg/Damsey FRH, Tyskland
9. Patrik Kittel/Deja, Sverige
10. Patrik Kittel/Delaunay OLD, Sverige

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden