Sverige
28 februari 2015 15:13

Fler grenar i talangprojekt

ATG tar sitt talanprojekt för ungdomar ytterligare ett steg. I nästa omgång är även ryttare som håller på med dressyr och fälttävlan välkomna.

Fler grenar i talangprojekt
Hoppryttarna Johanna Rinnesjö, Filip Ågren, Amanda Ericsson och Anna Persson har ingått i första upplagan av ATG:s talangprojekt.

Förra året startade ATG en talangsatsning för ungdomar i banhoppning där Filip Ågren, Amanda Ericsson, Johanna Rinnesjö och Anna Persson har deltagit. I nästa runda blir det två hoppryttare, två dressyrryttare och två fälttävlansryttare – alltså de tre olympiska grenar.
– För mig har det har året gett jättemycket. Jag tycker att alla som uppfyller villkoren ska söka, säger Filip Ågren. 

Jens Fredricson har varit engagerad i projektet som inte har haft fokus på färdighetsträning.
– De flesta löser det där med träning ganska bra. Vi har koncentrerat oss på avsuttna träffar där vi har gjort andra saker som att prata kost, medieträning och hur man arbetar med sponsorer, säger Jens Fredricson. 
Ett annat inslag i konceptet har varit att de antagna har fått varsin mentor. Första omgången var mentorerna Malin Baryard-Johnson, Angelica Augustsson, Peder Fredricson och Jens själv.

Andra upplagan av ATG:s talangsatsning för unga ryttare börjar i maj. 

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden