Sverige
6 november 2015 08:15

900 000 kronor till föreningar

899 251 kronor - det är summan som 400 ryttarföreningar har fått dela på, tack vare projektet Gräsroten från Svenska Spel.

900 000 kronor till föreningar
Hylte Ryttarförening var en av 400 ridskolor som fick ta emot en check. ROBERT BOMAN

Gräsroten delar sammanlagt ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott, där nästan 900 000 kronor nu går till ridsporten. Pengarna kommer från Svenska Spels kunder som anslutit sig till Gräsroten, och över 8 000 av dem valde att stödja en ryttarförening.
– Då ungdomsidrotten ofta brottas med ekonomin är Gräsroten ett ljus i höstmörkret. Och i en tid då flykting- och integrationsfrågor diskuteras kan idrotten fungera som en fantastisk inkörsport till det svenska samhället och bidra med gemenskap, säger Peter Forsberg, hockeylegendar och ambassadör för Gräsroten, i ett pressmeddelande.

Kalix Ryttarförening är den som får mest pengar inom ridsporten, 29 463 kronor, följt av Hylte Ryttarförening som får 18 961 kronor. 
– Pengarna vi får betyder mycket för oss. Bland annat kommer vi att köpa in nya ridhjälmar och säkerhetsvästar så vi har säker utrustning till de som vill börja rida hos oss, säger Agneta Karlsson, ridskolechef på Hylte Ryttarförening.

Läs mer om Gräsroten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden