Sverige
25 september 2015 11:48

Föreningar tappar medlemmar

I skånska Vollsjö finns två hästföreningar - Färs Härads ryttarförening och Färs Härads ridhusförening. Men antalet medlemmar blir allt färre, och nu riskerar man ekonomiska problem.

Färs Härads ryttarförening har nu cirka 85 medlemmar, men när styrelsen har kallat till möte får man ingen respons.
– Vi har kallat till möte men ingen kommer. Vi kallar för tredje gången till medlemsmöte nu, säger Linda Jeppsson, ordförande i ryttarföreningen, till Skånska Dagbladet.
Medlemstappet gör att föreningen kan få ekonomiska bekymmer – om man inte når upp till 500 deltagartillfällen riskerar den ideella ryttarföreningen att gå miste om bidragen från kommunen.

Lennart Holst har tidigare suttit i styrelsen för de båda föreningarna. Han tycker det är fel att ha två föreningar, och menar att det finns risk för att de går omkull. 
– ”Detta är en döende förening”, sa jag på årsmötet. Jag ger det fem år. I dag är det helt fel att ha två föreningar, säger han till tidningen.
Holst förslag är att ridhusföreningen, som är en ekonomisk förening med ansvar för ridhuset, ska avvecklas och istället bli en del av ryttarföreningen. Men förslaget har inte fått gehör i styrelsen.
– Han blev nedröstad oavsett hans tanke som jag vet är god. Men vi tycker att det har funkat bra med två föreningar, säger Linda Jeppsson.

Det finns även flera interna stridigheter, som enligt Jeppsson går långt tillbaka. Föreningen försöker nu att se framåt och jobbar med att få nya tränare till anläggningen.
– Det är ett tråkigt läge och vi jobbar i motvind. Men vi är ändå positiva och hoppas att det ska bli bra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden