Hoppning
15 oktober 2012 20:10

På väg mot Scandinavium

Helgens hoppningar på Strömsholm handlade inte bara om VW Grand Prix. Det var också första etapp på de unga ryttarnas väg mot vårens Scandinavium.

Juniorernas GHS Morgondagens vinnare och den äldre gruppens GHS Young Rider Cup har fem anhalter på vägen mot Göteborg Horse Show. Efter Strömsholm följer Billdal i slutet av oktober samt Helsingborg, Borås och Kungsbacka 2013.

Ungdomsryttarna har en separat klass över 1,45-hinder på varje kvaltävling.  Premiären resulterade i en dubbel Ingvarsson med Karl-Jacob före tvillingbror Karl-Philip. En bra start är alltid tryggt att ha i ryggen på vägen mot 16 finalplatser i Scandinavium.

Juniorernas kval går i en öppen klass på 1,40-höjder. Även här blev premiären en dubbel när Louise Torgersen var både etta och tvåa bland juniorerna. Hon får dock bara ta med sig en häst till finalen men att ha dubbla chanser att bli bland de 16 finalisterna är givetvis en fördel.

Ställning GHS Young Rider Cup
Ställning GHS Morgondagens vinnare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden