Hoppning
28 juli 2013 12:40

Första guldet till Johanna

(Uppdaterad) Johanna Hurtig blev först till SM-guld på Sundbyholmstravet när hon med Venice gick felfritt genom samtliga tre klasser i junior-SM.

Första guldet till Johanna
Johanna Hurtig och Venice höll nollan hela vägen fram till SM-guld. Roland Thunholm

18 juniorer gav sig ut på finalens 1,40-bana. Två utan felbelastning från tidigare klasser låg bäst till för medalj och jagades närmast av två ryttare med vardera fem fel samt två åttafelare. Att någon annan skulle blanda sig i medaljdiskussionen var föga troligt.

När Ebba Larsson satte finalens andra felfria runda säkrade hon också minst brons på sina totalt fem fel med Waterford. Johanna Hurtig, Årsta Runsten Sportryttare, avslutade sedan lika felfritt och som felfri genom hela SM var hon minst i omhoppning om guld och silver med Venice (sto f -05 e Cardento-Stanford, uppf C Eriksson) i sitt sista år som junior.

– Jag var lite nervös på morgonen men det gick över och jag kunde fokusera. Mycket i mitt guld handlar också om Helena Persson. Jag jobbar hos Helena, jag tränar för henne, har köpt hästen av henne och hon har varit med och coachat hela helgen. Självklart är jag också väldigt glad över min fina häst, berättade Johanna.

Melina Forsberg kunde utmana om mästerskapstiteln men när Salome rev insprånget i en oxerkombination var hon ”bara” silvermedaljör. Den medaljen försvann också för henne när det blev ytterligare fyra fel. Silvermedaljen gick i stället till Ebba Larsson och SM-bronset hamnade hos Erika Markör, från Mantorpsryttarna, som hade totalt sex fel med Cormena.

– Jag har tränat för Stephanie Holmén och aldrig tidigare laddat så hårt inför en tävling som nu. Då är det skönt att vinna ett SM-silver, kommenterade Ebba Larsson, från Lillhagens Ridklubb.

Resultat
Läs mer

Jörgen Ottosson/Malin Fredriksson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-