Hoppning
21 september 19:47

Första omgången klar på UVM

MästerskapSom vanligt väntade gigantiska startfält under den första dagen på unghäst-VM i hoppning - så här gick det för våra svenska hopp i inledningen.

Första omgången klar på UVM
Godkände hingsten Caribbean Blue och Niklas Arvidsson, ett av dagens felfria svenska ekipage. Foto: Pernilla Hägg

Unghäst-VM i hoppning lockar många att testa vingarna internationellt, och i anrika Zangersheide pågår klasserna på tre tävlingsbanor parallellt.

För de 5-åriga hästarna väntade idag en bana med 15 hinder på 1,25-höjd. Hela 235 hästar fanns i startfältet – 110 av dem klarade banan felfritt, däribland Comme Promis Z/Olof Smith, Caribbean Blue/Niklas Arvidsson, Agalove AB Z/Sofia Westborg, Bollerup Catastrof/Örjan Larsson och Nulena VDL/Joel Andersson som alla tävlar under svensk flagg.

6-åringarna är flest av alla med sina 256 hästar, dagens utmaning bestod av en bana i två faser på höjden 1,35. Av de åtta svenska ekipagen till start var Domino Diamond SB Z, riden av Julia Kringstad Håkansson, ensam om att klara båda faserna felfritt – något totalt 70 hästar lyckades med.

7-årsklassen reds över 1,40-hinder i två faser, där 203 hästar kom till start. 106 hästar gick till andra fasen, och väl där var det 64 som upprepade bedriften att hoppa felfritt. Lyandro MDB/Marcus Westergren, Quizano VDL/Magnus Österlund och Orca Sit Z/Jonna Ekberg var de tre svenska ekipage som dubbelnollade, där Orca Sit Z blev högst placerad på plats 35.

Samtliga startande hästar får nu fortsätta till andra omgången under fredagen.

Resultat 5-åringar
Resultat 6-åringar
Resultat 7-åringar

FEI:s program för unghäst-VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden