Sport
10 maj 2014 22:00

Första RPC-täcket till kändis

(Uppdaterad med ställning i cupen) Julia Hallberg fick årets första röda täcke till Flying Dragon, när den 23:e upplagan av Ridsport Ponny Cup började på lördagen.

Julia Hallberg vann kategori B med Flying Dragon som fick sitt sjunde Ridsport Ponny Cup-täcke. Lotta Gyllensten

Skyrup Country Club är tävlingsplats och kategori B över en meter höga hinder hade lockat 18 startande. Sex höll nollan och gick vidare till ett avgörande om det röda RPC-täcket och fem placeringar.

Som andra ryttare i omhoppningen tog Julia Hallberg, inte helt oväntat, ledningen med Flying Dragon (val f -02 e Kulltorps Yrrol-Dito, uppf M Söderquist) och deras tid kom ingen annan i närheten av. Det var ponnyns sjunde Ridsport Ponny Cup-täcke.
– Det är ju så himla kul. Fast det är sista året med min ögonsten, jag fyller 13 i år, var Julias förklaring på varför hon bara vinner och vinner.

Julia, som inte tyckte att banan var svår med en ponny som Flying Dragon, avslöjade också att den ”flygande” ponnyn är så snäll att även en 4-årig kan rida honom – utanför banan

Uppdatering
13 av 52 ekipage klarade kategori C-banans 1,10-hinder felfritt. Alexandra Karlsson startade först i omhoppningen och fixade en tid med den rutinerade Miclas Courtney Love (sto f -99 e Lipton, uppf Stuteri Miclas) som höll hela vägen.
– Jag är mest förvånad, trodde aldrig jag skulle komma till omhoppning och så vann jag. Jag tog mig faktiskt till finalen förra året men rev en bom då, berättade Alexandra.

Uppdatering II
Kategori D fick vänta på segraren till sista startande i omhoppningen. Där kom Cajsa Soberon och sköljde över övriga till klar seger med Bright Eyes (val f -06 e Niklas-okänd, uppf L Björe). Grundomgångens 1,20-hinder fick endast sju rätta svar på de frågor som banbyggaren Peter Lundström ställde.