Blogg
20 december 2013 07:30

Fortfarande snöfritt

Nu har snart hela december gått och paddocken är fortfarande mjuk och fri från snö. För oss ryttare kan det väl inte bli så mycket bättre än så här. Vist är det fint och mysigt med snö men det är också skönt att kunna rida i sin egen paddock och slippa alla styltor och hala vägar.

Just nu är det lite paus från tävlingarna så nu gäller det att träna extra mycket inför tävlingssäsongen 2014. Det är många som tar en vintervila nu när mörkret och kylan går emot en. Men som vi fick lära oss i vår intervju med veterinären Ylva så mår hästarna som bäst när de får gå. Man behöver ju inte rida på banan fem dagar i veckan om man inte vill utan man kan ta någon vecka till att göra något helt annat till exempel rida ut i skogen eller syssla med lite markarbete med bommar.

Jag kommer fortsätta träna nu hela vintern med att förbättra kvalitén på allting. Jag själv är en ridhusmänniska då jag tycker det är väldigt bra att rida med de stora speglarna på väggarna. Så fast det är skönt och smidigt att bara gå ut och rida i sin egen paddock så tycker jag det är mysigt att gå till ridhuset, starta musiken och sedan rida sitt pass. Varför jag tycker det är bra med speglarna är för att man kan se om bytena är bra, hur man sitter och även se helheten i sig.

För er som tycker det är kämpigt nu i vinter är mitt största tips att tänka på alla framgångar ni når snabbare om ni håller ut i kylan. Köp ett par varma och sköna stövlar och vantar så klarar man sig långt. Man får ha i baktanken att ” Det kunde varit värre ”. Det är bara att kämpa på

Nu ska jag och Dancing passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Cornelia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden