Dressyr
26 maj 2019 13:12

Fortsatta svenska framgångar i Danmark

InternationelltDe svenska ekipagen fortsatte att plocka placeringar under det tre- och fyrstjärniga meetinget i danska Uggerhalne. "Vi hade ett fint samspel i küren," säger Evelina Söderström som tog en topplacering tillsammans med veteranen Weihenstephaner.

Fortsatta svenska framgångar i Danmark
Evelina och "Weine" är ständigt framgångsrika. Arkivbild: Roland Thunholm

I de unga ryttarnas kür fixade Evelina Söderström och Weihenstephaner en andraplats åt Sverige.

Ekipaget slutade på 73,692 procent efter ett jämnt program och var med det ungefär en och en halv procent efter segrande danskan Celine Rørbæk Silfen. 

– Det har varit en jätterolig tävling! Han har känts fin alla tre dagar, men i dag hade han extra mycket energi och vi hade ett fint samspel i küren, säger Evelina Söderström.
– Det är väldigt härligt att han har så mycket energi kvar sista dagen på ett meeting då han trots allt ändå är 21 år. Han har känts otroligt pigg och fräsch.

Cecilia Bergåkra Berglund red Primavera till en tredjeplats i klassen som hade 14 startande. Primavera slutade på 73,267 procent.

Även i U25-ekipagens kür blev det en andraplats för Sverige, nu genom Isabella Tovek och Happiness 26. Ekipaget fick ihop 68,761 procent efter ett stabilt program. Isabella Tovek tog också hand om fjärdeplatsen tillsammans med Sam Donnerhall.

Klassen hade tio startande och det blev svenskt även på tredje plats genom Marina Mattsson/Quartermain på 68,248 procent. Segern gick med god marginal till Danmarks Victoria E. Vallentin som fick ihop över 72 procent.

Zelma Björk och Montana blev femteplacerade i ponnyernas kür med 71,934 procent.

Feliciaolofssonbellman
Felicia Olofsson och Bellman. Arkivbild: Roland Thunholm

På söndagen blev Felicia Olofsson och Bellman tvåa i juniorernas kür med 74,642 procent.
– Det kändes väldigt bra, vi har utvecklats mycket nu på sistone och verkligen tagit ett steg till. Vi missade tyvärr ett byte i dag så det drog ner lite men jag valde att ta denna tävling och testa gränserna lite mer. Då kan det hända att det blir missförstånd, säger Felicia Olofsson.

– Men annars är jag väldigt nöjd med våran insats under helgen och vi har verkligen bevisat att vi kan prestera i alla väder eftersom de öste ner i fredagens klass.

Paulinda Friberg red Di Lapponia T till en femteplacering i söndagens Grand Prix Special med 67,277 procent.

Sverige kom även tvåa i första halvan av Nations Cup på lördagen.

Läs om svenska framgångar tidigare under meetinget.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden