Sport
8 juli 2014 19:17

Från Flyinge till Falsterbo

Flyinge har lyckats få med både en elev och en skolhäst till Falsterbo. Det är beridareleven Carolina Grünerwald som rider skolhästen Hera i dressyrens 7-årschampionat.

Från Flyinge till Falsterbo
unknown

Det är Flyinge som berättar om sin beridarelev och sin skolhäst i ett pressmeddelande. Efter ekipagets tredje start i medelsvår A blev det är klart att ekipaget hade kvalificerat sig till Falsterbo Horse Show. 
– Jag hade inte räknat med att rida unghästchampionatet i Falsterbo när jag började i höstas, säger 20-åriga Carolina Grünerwald i pressmeddelandet.

Hon har tävlat på Falsterbobanan förr, då red hon Gina Tricot Future Cup och blev tvåa med sin egen häst Leonardo. Inför årets start med Hera är hon försiktigt optimistisk.
– Hera arbetsvillig och positiv. Hon har lätt för det mesta och är lättlärd. Gångarterna är bra med ett plus på traven men det är svårt att säga hur hon reagerar i Falsterbo, säger Carolina Grünerwald.

Hera (e Hermes-D-day uppf Bollerups Lantbruksinstitut) kom till Flyinge som 3-åring. Hon har utbildats på Flyinges unghästprogram och reds i 4-årschampionatet av Susanne Gielen. Som 5-åring gick hon med beridareleven Ida Eriksson och som 6-åring reds hon av Jim Lundgren, även han beridarelev. Carolina Grünerwald tillhör den första kullen elever som går det utökade tvååriga beridarprogrammet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-