Avelsnyheter
6 mars 2014 19:28

Franklin och Apache klara

På DWB Hingstekårings första dag meddelas vilka 4-åriga och äldre hingstar som blir godkända efter att ha visats på hårt underlag samt under ryttare. Gångartshingstarna är alltid i majoritet hos DWB och hela tio 4-åringar läggs till den redan omfattande katalogen.

Franklin och Apache klara
Apache och Emmelie Scholtens fick dagens längsta applåd. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hingstarna har antingen fullgjort flerdagarsprov i DWB eller i annat förbund och klarat gränsen för att få visas i Herning igen. Deras godkännande är en formalitet men det har hänt att hingstar inte accepterats beroende på deras visning framför avelsvärderingsnämnden. Det tidiga beskedet möjliggör efteranmälan till de många hingstklasser som går under helgen och de flesta förväntas delta där.

Provvinnaren från 35-dagarsprovet Vincent Maranello är en komplett gångartshingst som visar sig bättre än förra årets flöjhingst Blue Hors Zee Me Blue som är trevlig och positiv i sitt arbete utan att glänsa.

Franklin visar sig mycket trevligt under Emma Ahlberg när han väl slappnar av och inte längre jobbar på ackord, en typiskt mjuk och rörlig Ampère-son. Blue Hors First Choice visar alla tecken på att vara en verkligt fin dressyrhäst i vardande.

Flera av 4-årignarna hade förmodligen inte klarat ett svenskt bruksprov med de gångarter de visade under ryttare idag. Nu har de ett 35-dagarsprov i ryggen där de testats utförligare.

Bland de äldre hingstarna tycktes alla blekna i jämförelse med Apache, en verklig skönhetsupplvelse. Den mörkbruna hingsten har ett underbart uttryck och fokuserade idag på sin ryttare Emmelie Scholtens. Hingsten har ännu inte startat Grand Prix men i dagens korta pass visades både piaff, piruetter och byten i vartannat. Vid onsdagens uppvärmningspass demonstrerade de hela katalogen av rörelser med god kvalité. Apache har två söner med bland 3-åringarna.

Godkända 4-åringar
112 Blue Hors First Choice e Jazz-Negro
113 Franklin e Ampere-Olympic Ferro
115 Bøgegårdens Santiago e Soliman de Hus-Wesley
116 Atterupgaards Seebach e Sandro Hit-Caprimond e H
117 Vincent Maranello e Blue Hors Zack-Blue Hors Future Cup
118 Blue Hors Zee Me Blue e Blue Hors Zack-Blue Hors Don Schufro
119 Zodiac e Blue Hors Zack-De Noir

1-års betäckningstillstånd:
110 Danciano e Dancier-Rotspon
114 Quantensprung e Quando-Quando-Donnerhall

Godkända äldre dressyrhingstar
140 De l’Or e Dancier-Rotspon
141 Fidertanz e Fidermark-Ravallo
142 Herbstkönig e Interconti-Timber
144 Apache e UB 40-Krack C 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden