Sverige
29 juli 2015 14:12

Gäster trivs på ponnyklubben

Nio barn har åkt över halva världen för en dos svenskt ponnymys. Under veckan huserar de kinesiska barnen på Gustavsgårdens Ponnyklubb i Kungsbacka.

Gäster trivs på ponnyklubben
De är goa, glada barn, säger ridskolechefen Cristin om de långväga gästerna.

På Gustavsgårdens Ponnyklubb är det fullt ös. Nio barn från Kina, mellan sex och elva år gamla, har rest hela vägen hemifrån för läger på klubben.

– Det är väldigt roligt, men lite annorlunda. Från början tog de för sig lite väl mycket och vi har jobbat på hur man ska bete sig ett stall. Nu gör vi iordning hästarna tillsammans och gör en sak i taget, säger ridskolechef Cristin Jadefeldt Berg.

Barnen har redan som små gått på internationella skolor och därför kan ridlektionerna hållas på engelska. De har rest till Sverige med sina föräldrar och går annars på svensk ridskola i Kina, startad av Jan From. Cristin förklarar att synen på ridning och ridsportkulturen i Kina är annorlunda. Det handlar mer om status, det är stor häst som gäller från start och ofta är barnen inte alls delaktiga i hanteringen. På Jans ridskola och på lägret får barnen lära sig något nytt.

– De får lära sig att hästen är en vän och hur man hanterar den. Barnen uppskattar det, nu gillar de att bara klappa och fläta manen, säger Cristin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden