Hoppning
18 september 2015 08:48

GCT och RGB landar i Österrike

Inte ens en vecka har gått sedan Rolf-Göran Bengtssons seger i Global Champions Tour med Casall Ask. Nu är det dags igen och den här gången har touren rullat vidare till Wien med bara en svensk i startlistan.

GCT och RGB landar i Österrike
I eftermiddag flyger Rolf-Göran Bengtsson och hans allra trognaste tävlingspartner över nya hinder igen. 1,45 väntar idag och 1,60 imorgon.

Upploppet började redan i Rom och när nu världens främsta hoppryttare möts i Wien för den näst sista omgången av Global Champions Tour 2015 lär det bli en rafflande uppgörelse. Wien-tävlingarna är sista chansen att samla poäng innan finalen avgörs i Doha, Quatar, i mitten av november.

Henrik von Eckermann startar inte i Wien och därmed är det upp till Rolf-Göran Bengtsson att hålla den svenska fanan högt. Med sig har han Clarimo Ask och förra lördagens vinnarhäst Casall Ask.

Rolf-Göran ligger just nu totaltrea och i Wien hoppar han mot bland andra ligaledaren Scott Brash, som vid förra veckans GCT var upptagen med att vinna 13 miljoner i Kanada. Ligatvåan Luciana Diniz kommer också till start och Rolf-Göran har just nu blott tre poäng upp till silverplatsen.

Redan i eftermiddag går det att följa Rolf-Göran och Casall när de värmer upp med 1,45. Global Champions Tour Grand Prix-klassen avgörs imorgon kväll med start 18.30.

 

Startlistor
Ranking just nu
Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden