Sverige
12 april 07:32

Ge namn till Beridna Högvaktens häst

Beridna högvaktenNu startar tävlingen" Hela Sveriges Häst 2022". Årets häst är född 2017, efter Hip Hop-Warsteiner och ska ges ett namn som börjar på bokstaven i.

Ge namn till Beridna Högvaktens häst
Vad ska den snygga fuxen heta? Foto: Marielle Andersson Guèye

”Hela Sveriges Häst”, alltså den häst som namnges av svenska folket, är år 2022 en fuxvalack med mankhöjden 170 cm. Far och morfar heter Hiphop och Warsteiner. Just nu får hästen sin ettåriga grundutbildning på Ridskolan Strömsholm. Under utbildningen tränas han i varierat arbete, hoppning, dressyr och mycket uteritt. Han får också vänja sig vid att gå i grupp, att bli riden av olika ryttare och att bli riden med sabel, allt för att förbereda honom för det stundande uppdraget.

Beridna Högvakten
Utbildas på anrika Strömsholm. Foto: Marielle Andersson Guéye

Till sommaren kommer han att få träffa sina nya vänner på Beridna Högvakten under en månads grönbete innan han ska bli högvaktshäst på Kavallerikasern.

Del ett av tävlingen är öppen för alla och innebär att föreslå ett namn som börjar på i. Del två av tävlingen är öppen för Föreningen Beridna Högvaktens medlemmar, som får rösta på något av de tio av de föreslagna namnen.

Bland priserna till de som deltar i tävlingen märks en visning av hovstallet och biljetter till Sweden International Horse Show.

Länk – här går det att föreslå ett namn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden