Sport
13 juli 2014 15:21

Giovanna först i mål

Giovanna Fichera och Killea Fear Bui blev först till det röda RPC-täcket i söndagens omgång i Ridsport Ponny Cup. Elvira Dahlgren/Munsboro Kilroy var bäst i kategori C och Cornelia Johansson toppade kategori D med Essenar Dundat.

Giovanna först i mål
Giovanna Fichera fick det röda RPC-täcket till Killea Fear Bui efter seger i kategori B.

Tävlingen gick hos Umeå Ryttarförening och Giovanna och den 10-åriga Irlandsfödde valacken, från Stöcke PF, var ensam om en felfri grundomgång bland fyra ekipage i kategori B.
– Han är ganska envis av sig när man skall jobba med honom, och han vill verkligen inte samarbeta. Men när han skall hoppa är han jätteduktig och gör allting perfekt, säger Giovanna om Killea Fear Bui som är ridskoleponny i Stöcke.

Av nio ekipage på 1,10-höjder i kategori C var det endast Elvira Dahlgren, också från Stöcke PF,  som med irländskan Munsboro Kilroy (sto f -04 ok härst) svarade rätt på alla frågor. Ekipaget vann även gårdagens Medelsvår A. När det gäller Ridsport Ponny Cup var det däremot det första vinnartäcket.
– Hon är jätteärlig på hinder, väldigt glad och positiv, säger Elvira.

Kategori D var dagens största klass med elva startande ekipage. Även här blev det endast en felfri genom Cornelia Johansson och Essenar Dundat (val f -07 e Ashfield Storm Cloud-Clover Hill, imp Irland) från Piteå RK. Alva Trané, Nansta SRF, var felfri på hinder men missade omhoppning efter ett tidsfel med Essenar Zara.

Någon final för Cornelia och Essenar Dundat blir det dock inte.
– Han skall gå ungponny-SM och det är samma helg så det krockar, förklarar Cornelia.

Fullständiga resultat

Jörgen Ottosson/Jenny Staaf

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden