Blogg
30 december 2013 20:02

God fortsättning

Jag har firat jul i stallet (och med familjen så klart;))Personalen är ledig över jul så då är det jag som mockar, fodrar och motionerar alla hästar. Det gillar jag!

Jag äter för mycket mat och godis över jul så då är det extra skönt att jobba ordentligt med kroppen. Det är sannerligen fysiskt att jobba i stort stall. Dessutom går vi mycket. Hästar promeneras för hand, hästar ska till och från skrittmaskin och motionsband. Dessutom alla vändor till dyngstacken;) Stor eloge till alla hästskötare som orkar detta hårda jobb. Men starka blir de och snygga muskler blir det;)

Nu för tiden blir det inte så mycket stalltjänst för min del. Jag måste lägga min tid på att träna och utbilda hästar. Övrig dagtid vill jag lägga på min dotter.

På kvällarna/nätterna har jag nu istället lagt tid för egen muskelträning. Jag har senaste veckorna fått instruktioner av en fystränare. Jag är mest ute efter att bli starkare i bålen, som ska göra mig starkare i sadeln. Men Karin, som min fystränare heter, vill att jag ska bli starkare i fler muskelgrupper för att få en bra bålstabilitet. Jag använder mig bara av min egen kroppsvikt och inga maskiner. Det känns rätt. Jag vill inte bli en ”muskelberta”. Men stark och snygg vill jag bli;)

De flesta av mina hästar har haft det lite lugnt ett par dagar. Jag har motionerat dem utan att arbeta dem, för att slippa kolik och rastlöshet. Det har dessutom mest regnat och blåst mer eller mindre storm varje dag, så det har inte varit många hästar som trivts i hagen.

Jag har dock tränat Lets Dance på en bra och rolig övning. Två bockar som står snett igenom, åt båda håll. Jag har tränat på att galoppera i höger respektive vänster galopp över bockarna utan att byta galopp. Så det blir alltså förvänd galopp över bocken varannan gång. Otroligt bra lydnadsövning men också bra styrketräning eftersom hästen måste galoppera i förvänd galopp. Om du förstår vad jag menar, pröva! Det är kul:)

I morgon ska jag fira nyår med vänner i Stockholm. Jag ska fira in ett nytt framgångsrikt år:).

Må gott och Gott nytt år!

/Linda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden