Hoppning
18 juli 2014 17:12

Von Eckermann kvalad till Aachens Grand Prix

Henrik von Eckermann och Gotha FRH är klara för Aachens Grand Prix på söndag."Det är dags att någon svensk vinner den där Grand Prixen nu", säger hoppryttaren.

Von Eckermann kvalad till Aachens Grand Prix

Henrik von Eckermann har haft en bra vecka hittills i Aachen med flera placeringar. I fredagens kval till söndagens Grand Prix blev det en åttondeplats efter två felfria rundor. Det var en 1,55-klass med 54 startande. 13 av dem var felfria och vidare till omhoppning. Det blev en revansch för Tysklands Katrin Eckermann som gjorde en snöplig sorti i torsdagens nationshoppning. Den slutade med att hon fick gå ut från banan efter att ha trillat av då hennes Firth of Lorne snubblade i landningen efter vattengraven. I fredagens omhoppning med Carlson 46 fick hon upp farten ordentligt och satte en snabb felfri runda som ingen rådde på. 

Gotha FRH fortsatte att visa lika fin hoppning som i onsdagens kval. Henrik von Eckermann red inte det allra snabbaste han kunde på det temperamentsfyllda stoet. Hon var inte i närheten av att riva och var kvick i fötterna i den trånga tvåkombinationen räcke-oxer. Det blev en åttondeplacering för det svenska ekipaget.
– Hon kändes jättefin, verkligen, säger han.

40 ekipage får starta söndagens Grand Prix, Aachens Grosse Preis, med nio miljoner kronor i prispengar varav knappt tre miljoner går till vinnaren. Knappt tio ryttare är direktkvalificerade, liksom de 18 bästa i torsdagens nationshoppning. Henrik von Eckermann är en av dem som har tagit sig till Grand Prix-hoppningen. 
– Det ska bli intressant. 

Läs mer 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden