Hoppning
5 februari 2017 21:00

GP-placeringar till Henrik och Jonna

(Uppdaterad) På kort tid har Mary Lou och Henrik von Eckermann blivit ett toppteam. Efter bara några få 1,60 tillsammans flög de idag fram hela vägen till en sjätteplats i Bordeauxs femstjärniga Grand Prix. Jonna Ekberg placerade sig nästan samtidigt i en trestjärnig Grand Prix.

GP-placeringar till Henrik och Jonna
Henrik von Eckermann och Mary Lou var trea i världscupfinalen i våras. Nu är en ny finalplats säkrad. Arkivbild

På en trestjärnig tävling i Österrike hoppade Jonna Ekberg med nya hästen Cassini Bay hem en sjundeplats i Grand Prix-klassen på 1,55-höjder. Den 10-åriga hingsten ägs av Stephex Stables och Jonna har tävlat honom sedan januari i år.

I Bordeaux visade Mary Lou 194 (Westf, sto, f -06, e Montendro-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg Karl Schneider) att hon bara blir bättre och bättre under Henrik von Eckermann, som i sin tur fortsätter att lyfta nya förmågor mot nya höjder. Idag säkrade de sin första GP-placering på 1,60.

Sju ekipage i det namnkunniga startfältet fixade den femstjärniga Grand Prix-grunden felfritt. Henrik hade det ofta otacksamma uppdraget att gå ut först av dem. Ännu en nolla räckte slutligen till en sjätteplacering medan Pieter Devos på Apart vann på ungefär 3,5 sekunder snabbare tid än Henrik.

Sedan Henrik tog över tyglarna för några månader sedan Mary Lou bevisat gång på gång att hon är att räkna med. På världscupmeetinget i Bordeaux har utvecklingen varit densamma – från sex fel i första klassen, via fyra fel i världscupen i går kväll till prickfritt idag.

Efter världscupplaceringen i Leipzig beskrev Henrik när han insåg att det var en klasshäst att han satt på:
– Ungefär en månad innan jag blev självständig fick jag prova Mary Lou hos Karl Schneider som äger. Jag hoppade väl bara en 15 språng men oj vilken känsla, jag bad honom behålla henne. Hon är helt klart en av de absolut bästa hästar jag ridit och jag har suttit på väldigt många, sa Henrik då till Ridsport.

Söndag blev en riktigt prima dag för Henrik. Redan i förmiddags var han placerad i 1,50 och då var det Copperhild som han red till placering fyra.

Resultat Bordeaux

Resultat Villach Treffen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden