Sport
28 februari 2015 22:23

Peder vann Grand Prix

Peder Fredricson vann Gothenburg Trophy, meetingets Grand Prix, efter en fenomenal omhoppning i en kokande arena med H&M All In.

Peder vann Grand Prix
Peder Fredricson fick stående ovationer av ett fullsatt Scandinavium. LottaGyllensten

Gothenburg Trophy över 1,55-hinder blev som sig bör den hittills svåraste uppgiften för ekipagen och fick endast sex felfria, varav två svenskar, till omhoppning.

Danske Christian Schou inledde avgörandet felfritt med Allstar. Kevin Staut var lika felfri men inte lika snabb. Linda Heed var klart snabbare men tyvärr med åtta fel. Pius Schwizer satte sig själv och Caretina de Joter i ledning med 0,04 sekund. Det hjälpte inte för sedan kom Peder Fredricson och vann nästan en sekund bättre med H&M All In (val f- 06 e Kashmir van Schuttershof-Andiamo (Andiamo Z)). Det var parets andra GP-seger på kort tid efter Gina Tricot Grand Prix i Borås för två veckor sedan och totalt 516 000 kronor i prispengar.

Helena Persson blev sjua med ett tidsfel och Evelina Tovek tia som snabbaste fyrfelare.

Grundomgång 38 startande över 13 hinder och 11 svenskar på startlinjen.
Rolf-Göran Bengtsson som andra ryttare i startfältet utgick dessvärre efter tre nedslag för Clarimo Ask. Erica Swartz fick åtta fel med Conisha van de Helle.

Petronella Andersson höll nollan till det elfte hindret och sedan föll ytterligare två för Carriere. Danske Andreas Schou och Allstar blev först till nollan. Irland kvitterade direkt med Billy Twomey och Tinka´s Serenade. Evelina Tovek var nära nollan men fick fyra fel på tian med Oz de Breve.

Henrik von Eckermann höll nollan till det elfte hindret och fick sedan även insprånget till tolvans räcke-par med Cantinero. Douglas Lindelöw lyckades heller inte med nollan, när b-hindret i sjuans räcke-oxerpar ramlade för Udermus.

Frankrike gick till omhoppning med en felfri Kevin Staut/Ayade de Septon Et HDC. Sverige tog samma väg genom Linda Heed och Bee Wonderful. Amanda Ericsson och Crimson landade på 16 fel. Helena Persson och Bonzai H levererade en nolla på hinder men gick halvsekunden över tiden och fick ett tidsfel. Jonna Ekberg drog på sig tio fel med Equita van´t Zorgvliet.

Schweiz fick också en ryttare till omhoppning när Pius Schwizer red felfritt med Caretina de Joter. Peder Fredricson avslutade grundomgången felfritt med H&M All In och Sverige blev enda nation med två ekipage till omhoppning.

On line-resultat

Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden