Sport
12 augusti 2015 10:03

Gretzer tror på OS

Maria Gretzer, tidigare förbundskapten i hoppning numera hopptränare för fälttävlanslandslaget samt ridsportens expertkommentator hos Radiosporten, är ganska säker på att Sverige ordnar en OS-plats i dressyr på EM.

Gretzer tror på OS
Maria Gretzer tror att Sveriges dressyrlag fixar en OS-plats på EM i Aachen (arkivbild).

Enligt Maria handlar det om fyra nationer som konkurrerar om de tre biljetterna till OS 2016.

– Spanien har jag hört har ett väldigt bra ekipage, det är den vassaste konkurrenten. Sedan har vi Belgien och Danmark som slagit oss flera gånger i mästerskapssammanhang men jag är ganska säker på att Sverige klarar det, säger Maria Gretzer till Radiosportens Christian Olsson.

Maria tror även att Sverige kan konkurrera om medalj på EM. Sett till ekipagens personliga procent har Sverige aldrig tidigare haft så starkt lag. Ett orosmoln kan vara den stora arenan. Dressyren går nämligen inte på den vanliga dressyrstadion utan på den gigantiska hopparenan med 50 000 åskådare på läktarna. Annorlunda och lika för alla men en krydda som kan ställa till det lite enligt expertkommentator Gretzer.

OS-biljetter har tidigare delats ut till de tre medaljörerna samt bäst placerade lag, från FEI-gruppen som administrerar Australien och Nya Zealand, vid VM i Caen 2014. Dessutom fick bästa nations vid årets Pan Am Games, Nord- och Sydamerikas egen Olympiad arrangerad vart fjärde år, en biljett. Redan klara för OS 2016 i Rio är därmed Tyskland, Storbrittanien, Holland, Australien och USA. Deras placeringar vid EM räknas bort när tre ytterliggare OS-biljetter delas ut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden