Hoppning
27 juli 2015 18:22

Guerdats avstängning hävs

Hoppryttaren Steve Guerdats tillfälliga avstängning hävs av det internationella ridsportförbundet, FEI. Han stängdes av förra veckan för misstänkt dopning på två av sina tävlingshästar.

Guerdats avstängning hävs
Regerande olympiske mästaren Steve Guerdat får tävla igen trots att han står under utredning för misstänkt dopning. (Arkivbild)

Det är FEI som berättar att den tillfälliga avstängningen är bruten. Beslutet är taget efter ett telefonförhör med Steve Guerdat, Schweiz, förra veckan. 

Grunden till beslutet är att FEI anser det troligt att de aktuella hästarna har fått i sig substanserna via kontaminerat foder. Däremot är de inblandade hästarna fortsatt avstängda. Deras avstängning gäller i två månader från den 20 juli. 

Upphävandet av avstängningen innebär inte att fallet är avslutat. FEI:s utredning fortsätter och Steve Guerdat kan komma att få påföljder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden