Hoppning
17 augusti 2015 14:31

Guld igen – Ebba YR-mästare 2015

Ebba Larsson är årets Europamästare för young riders i hoppning. Hennes Waterford rev inte en bom under EM. Viggo Björklund avslutade med finalvinst för juniorer och blev totalt nia på EM.

Guld igen – Ebba YR-mästare 2015
Ebba Larsson högst upp på pallen.

Den svenska tillväxten på hoppfronten är i strålande form. Precis som förra året blev det svenskt guld på EM för young riders. Mästare år 2015 är Ebba Larsson, Torna Hällestad med hemmaklubb Helsingborg, som segrade med Waterford (valack f-03, e Coolcorron Cool Diamond-Julio Mariner xx).

– Herregud vad bra det känns! Det känns helt jäkla fantastiskt, säger Ebba till Ridsport just efter EM-segern.

Ebba Larsson och Waterford gick upp till en tredjeplats individuellt efter nationshoppningen och i dagens individuella final blev det två felfria rundor för ekipaget. Det gav medalj av den allra ädlaste valören och de passerade mållinjen till en härlig mix av publikens jubel och Abbas Dancing Queen.
– Då började jag gråta direkt. Jag bara grät och kramade Forden allt vad jag kunde, säger vinnaren.

Hela det svenska teamet gläds åt det guldet.
– Ebba har överträffat över alla förväntningar och presterat på max hela tiden, säger den glada landslagledaren Jacob Hellström till SvRF.
Ebba låg elva efter den inledande tidshoppningen och har sedan klättrat i resultatlistan klass för klass. Med sitt YR-guld hamnar hon i samma exklusiva skara som Irma Karlsson, Douglas Lindelöw och Helena Lundbäck. Tidigare i sommar har Ebba Larsson tagit ett individuellt NM-brons och var med i laget som tog NM-silver i Danmark i juni.

Näst bäst av YR-svenskarna var Elina Petersson med Canasta Z som kom på 15:e plats. De inledde med två felfria rundor och låg i ledningen. I de tre följande rundorna blev det 4+4+8 fel.
Bästa svenska junior var Viggo Björklund. Med sin Abu Dhabi Gold låg han på 25:e plats innan EM-finalen på totalt 11,24 fel. I finalen var han felfri och blev delad etta i klassen. Det räckte för att klättra till en betydligt snyggare nionde plats totalt på EM.
Bland Children var Kasja Björe och Little Grace bästa svenskar på delad plats 22.

Resultat

Guldritten:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden