Sverige
16 maj 2014 11:22

Jubileumsboken prisas med Guldbladet

Svenska Ridsportförbundets jubileumsbok ”Hästkarlar, hästtjejer, hästälskare” har vunnit pris för bästa bok på årets Guldbladet-gala.

Jubileumsboken prisas med Guldbladet

Priset delades ut under torsdagskvällen. ”Hästkarlar, hästtjejer, hästälskare” är producerad av Svenska Ridsportförbundet i samarbete med idrottsprofessor Susanna Hedenborg, Malmö Högskola, och Kate Redaktionell Design, Stockholm.

– Vi är stolta över priset och vår bok, det är en viktig historia som verkligen tål att berättas för fler, säger Carina Sjöberg, generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet.

Så här lyder juryns motivering till guldet:
”Priset går till en bok som med glädje och värme beskriver ett 100-årigt förbunds historia. Och inte bara det; den gör det genom att kombinera fantastiska bilder och fina texter ur ett genusperspektiv. Resultatet blir en inkluderande bok som bjuder alla medlemmar en inblick i den gemensamma historien”.

Det är andra gången på en vecka som boken prisas. Tidigare har Susanna Hedenborg fått ta emot ett stipendium från Svenska Idrottshistoriska föreningen (SVIF) för sin forskning om historien bakom ridsportens jubileumsbok.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden