Hoppning
4 februari 2017 09:38

Håll koll på Henrik i världscupen redan i kväll

Söndagar är oftast världscupdagen med stort V, men när fransmännen står värd är det lördags som gäller. Här hittar du det du behöver för att hålla koll på i princip finalklara Henrik von Eckermann som kan komma att toppa sin fina skörd med några till poäng.

Håll koll på Henrik i världscupen redan i kväll
Henrik von Eckerman, här med förra partnern Giljandro van den Bosrand, hoppar världscupen i dag igen. LottaGyllensten

Henrik von Eckermann kunde pusta ut lite efter Leipzig. Då fixade han fler världscuppoäng med en ny placering  och konstaterade att hans totalt 39 poäng, just nu tionde plats, bör räcka hela vägen fram till final.

I dag är det dock dags för ett försök att utöka poängen lite till. I Bordeaux hoppas den näst sista omgången innan finalen och von Eckermann är enda svensk till start. Uppdraget går till Mary Lou och med sina tidigare poäng i tryggt förvar verkar Henrik inte särskilt pirrig över att det inte finns så många fler chanser.
– Nä, nervös är jag inte. Jag tänker inte på poängen. Jag vill göra det bra i själva världscup-klassen. Jag har inte haft henne så länge, så det är lite nya grejer. Se hur hon reagerar, säger han till SVT Sport.

Världscuptävlingen från Bordeaux sänds direkt i SVT24 med start 20:25 på lördag och går även att följa i SVT Sports app och i Play. Henrik startar redan som nummer tre i det 40 ryttare stora startfältet.

Ställning just nu

SVT Plays sändning
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden