Sverige
13 december 2013 13:24

Halvtid i Fanskampen

Med bara två dagar kvar av Musikhjälpen-veckan har ridsportens klubbar och föreningar än så länge lyckats samla in drygt 24 000 kronor i den digitala insamlingsbössan. Skulle man räkna med även det som samlas in i kontanter blir summan betydligt högre.

Halvtid i Fanskampen

Petronella Jonsson är iniativtagare till tävlingen där ridklubbarna tävlar mot varandra och andra klubbar i Fanskampen, om att samla in mest pengar till Musikhjälpen*. Med bara två dagar kvar av veckan har ridklubbarna tillsammans samlat in 24 000 kronor i den digitala insamlingsbössan. Men kontant är summan helt klart större – dock kan de pengarna inte registreras i Fanskampen.

– Det går väl hyfsat, men Hundsporten som leder har  samlat in 100 000 kronor och vi har ju inte en samlad insamling på det sättet. Musikhjälpen vill dessutom att så många initiativ som möjligt ska startas och jag har räknat till att vi är 12 klubbar som är med, berättar Petronella, som också startat en Facebook-sida där varje klubb kan anmäla sitt initiativ.

När Ridsport når Petronella är hon i färd med att baka tillsammans med klubbkamraterna på Djurgårdens Ryttarklubb. Kakorna ska de sedan sälja för att samla in mer pengar till Musikhjälpen, och imorgon anordnar de en luciashow. Trots att ridklubbarna tillsammans samlat in över 24 000 kronor är Petronella lite besviken.

– Det känns lite drygt faktiskt när man jämför med de andra klubbarna som samlar in betydligt mer. Att man dessutom kan samla in så mycket mer pengar för att köpa en häst (Sara Algotsson Ostholts Mrs Medicott, red anm), än för att rädda människors liv, är riktigt trist. Men nu är det helg och jag hoppas att fler har tid att skänka de här sista dagarna, säger Petronella hoppfullt.

* Musikhjälpen är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen och sänds dygnet runt på SVT och P3 den 9-15 december i år. Årets tema är ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet” och de insamlade pengarna kommer att gå främst till Sydasien och Afrika där problemen är som störst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden