Hästliv
15 januari 2014 13:39

Han är född på nyårsdagen

Jakten på årets första svenska föl är nog över. Herkules Enterprise är född på nyårsdagen, tio dagar före beräknad fölning.

Han är född på nyårsdagen
Herkules Enterprice hade bråttom till världen. Han är född på nyårsdagen, på bilden är han fyra dagar gammal.

Det är Stall Herkules utanför Klippan i Skåne som har fått tidig tillökning i år. Hingsten Herkules Enterprise är ett clydesdalföl som föddes den 1 januari. 
– Det var tio dagar för tidigt, men allt har gått bra, berättar fölets ägare Christer Paulsson och Michelle Müller som också äger både mamman och pappan till fölet.

Mamma till fölet är Bannview Gem (e Greendykes Footprint) och pappa är Woodhouse Lucky Strike.
– Detta är vårt första egna clydesdaleföl som föds hos oss. Vi köpte in några välmeriterade clydesdales förra året, fortsätter Christer Paulsson.

Stuteri Herkules har sedan länge bedrivit avel med shirehästar och väntar totalt sju föl i år. Om allt går som planerat kommer Herkules Enterprise att få två halvsyskon. 

Ridsport har tidigare i dag efterlyst årets först födda föl i Sverige. Ett tag verkade det som om ”Kiddo”  var årets först födda, men det lär bli svårt att rubba Herkules Enterprise från positionen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden