Nyheter
9 augusti 2020 20:47
Ridsportplus

Hannes Melin om att ha Covid-19: ”Blev behandlad som en brottsling”

CoronapandeminI juni insjuknade ryttarprofilen Hannes Melin i Covid-19. Hans kropp hanterade sjukdomen bra. Men han fick också ta itu med en hel del ryktesspridning kring sin sjukdom. "Det spreds massa rykten om hur jag hanterade det hela", säger han.

Hannes Melin om att ha Covid-19: ”Blev behandlad som en brottsling”
Hannes Melin har börjat ett nytt liv utanför Söderköping. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var direkt efter en semestervecka på västkusten i början av juni som Hannes Melin och hans fästmö Emma Falk blev sjuka.

När folk utgick i från att jag var totalt respektlös och ansvarslös kände jag att jag var tvungen att göra något. Hannes Melin.

Ryttarparet förstod snart att det rörde sig om Covid-19, vilket tester också visade.
– Jag är tacksam för hur lindrigt det var för min del. Jag hade två dygn med feber och ett med torrhosta, sedan mådde jag bra några dagar och innan det blev ett bakslag med lite feber en kväll, säger Hannes Melin.

För Emma Falks del blev det bortfall av lukt- och smaksinne, hon hade feber någon dag mer än vad Hannes hade och fick problem med syresättningen. Men på det stora hela klarade paret coronasmittan bra.

Har antikroppar

Hannes Melin har också testat sig för antikroppar, vilket han bär på.
– De vet ju inte precis hur det fungerar med antikroppar, men jag kan i allafall inte vara smittbärare nu ett tag framöver, och inte heller bli sjuk, säger Hannes Melin som bor utanför Söderköping.

Han började sin karriär som fälttävlansryttare och hade stora framgångar med EM-medaljer på ponny, som junior och som ung ryttare. De senaste åren är det dock banhoppning som har upptagit hans tid och han har mycket träningar.
– Jag ställde in alla träningar en vecka längre än vad rekomendationerna kräver, säger han.

Mun till mun

Efter ett tag förstod han att det förekom en omfattande ryktesspridning när det gällde hur han hade hanterat sjukdomen.
– Det handlade om mun till mun. En massa snack och ryktesspridning där ofta bara halva informationen kommer fram.
– Det var massa tråkigheter. Och när det kom till en punkt där jag blev behandlad som en brottsling, när folk utgick i från att jag var totalt respektlös och ansvarslös kände jag att jag var tvungen att göra något, säger Hannes Melin.

Detta stopp bestod av gå ut i sociala medier och uppmana dem som hade frågor kring hans sjukdom och allt som hörde till var välkomna att kontakta honom direkt för att få veta hur saker och ting förhöll sig.

Problem med nacke och axel

Nu känner han sig fullt återställd efter sin sjukdom. Då är det värre med de skador han fick i nacke och axel förra året. Dessa gör att han inte kan rida fullt ut.
– Det är lite tråkigt, men jag tänker att det ska lösa sig. Jag har varit på massa utredningar och så, säger han.

Hans bästa häst, All I Got Is U, eller ”Algot”, tävlas nu av fästmön.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden