Sport
11 juli 2015 13:57

Här är årets Ajaxstipendiater

Lina Andersson, Carl Hedin och Antonia Andersson är årets Ajaxstipendiater. Trion fick ta emot 200 000 kronor vardera av Ulla Håkanson i Falsterbo på lördagen. Alice Tapper fick Ņrstastipendiet på 50 000 kronor.

Här är årets Ajaxstipendiater
Antonia Andersson, Carl Hedin och Lina Andersson fick varsin stor check av Ulla Håkanson på lördagen. Photographer Roland Thunholm

Det är dressyrryttaren och legendaren Ulla Håkanson som har instiftat Ajaxstipendiet. Flera av de tidigare stipendiaterna har blivit framgångsrika. Ryttare som Alexander Zetterman, Stephanie Holmén, Elin Aspnäs, Mads Hendeliowitz, Jeanna Högberg och Sofie Lexner är bara några av tidigare stipendiater. 

I år delades stipendiet ut för elfte gången, och de tre stipendiaterna fick 200 000 kronor var. Pengarna fördelas på en tvåårsperiod. 

Här är årets stipendiater:
Lina Andersson. 24-årig dressyrryttare som bor i Vellinge. Arbetar heltid med hästar och har två hästar på väg mot Grand Prix. Har arbetat för holländska toppryttaren Adelinde Cornelissen. 
Carl Hedin. 23-årig dressyrryttare som bor halva året utanför London och halva året i Falkenberg. Pluggar i Storbritannien och har tre tävlingshästar. 
Antonia Andersson. 21-årig hoppryttare som bor i Billinge. Rider på heltid och har tävlat internationellt sedan hon var 15 år. Har vunnit European Youngster Tour och YRSM. 

17-åriga hoppryttaren Alice Tapper, Märsta, fick 50 000 kronor som stipendium från Årsta Runsten sportryttareförening i Falsterbo på lördagen. Pengarna ska användas till träning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden