Sport
27 februari 2015 12:43

Härligt LFC-kval

Det är något speciellt med Youngster-klasser, och när Lövsta Future Challenge drar in på hoppbanan blir det inte sämre.
Idag stod Markus Ehning med stoet Calanda 42 överst på pallen. Nicole Holmén med Certina var hack i häl. Finalen går på söndag.

Härligt LFC-kval
Markus Ehning med Calanda 7 i vinnande stil Roland Thunholm

De elva svenska ekipagen kompletteras med ett antal fina 7-åringar som fått följa med de internationella toppryttarna hit och prova-på meetinglivet. Klassen gick på tid över 1,35-höjd på en bana med 11 hinder och 12 språng.

Med 13 nollresultat av 19 startande var det en inbjudande bana där minst hälften faktiskt satsade och red mot klockan. Markus Ehning med stoet Calanda fick det att se lekande lätt ut men detssamma gällde übersnabba Nicole Holmén med stoet Certina.

Frida Mårtensson fick en ruff start med Curano som stod på bakbenen och bockade men Frida gav sig inte. Runt banan gick det enkelt och när de red i mål på 69,12 jublade Frida högt och klappade om sin häst, helt klart gladast i klassen efter målgång.

Topp-tre
1) Marcus Ehning, Calanda 42(e e Calido I-Chausseur)  0/62.99
2) Nicole Holmén, Certina(SWB e, uppf Joakim Olofsson)  0/63.27
3) Henrik von Eckermann, Lord Chambertin 2( e Lord Z-Chambertin) 0/63,31

Resultat
Banskiss

 

 

e Lord Z-Chambertin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden