Sverige
10 juli 2015 12:02

Häst dog i transport – speditören körde olagligt

En islandshäst dog under i en hästtransport vid Nyköpingsbro. Hästägaren menar att allt ansvar ligger på speditören.

Hästsläpet som islandshästen kördes i hade körförbud och var för tungt lastad när den lämnade Norrköping. Chauffören hade enligt Södermanlands nyheter fått fortkörningsböter och tidigare kört fordon med körförbud. 

När räddningstjänst och polis larmades macken till rastplatsen Nyköpingsbro den 27 juni hängde hästen med ett ben över bommen inne i transporten.
– Utifrån hästens position kunde vi misstänka att den skadat sig ordentligt. Vi klippte loss inredningen så hästen kunde ligga ner. Den hade trasslat in sig i grimman och sparkat loss mellanväggen, berättar en av de brandmän som var med vid räddningsinsatsen för Södermanlands Nyheter.

Den veterinär som tillkallats fick avliva hästen på plats. 

– Jag tänkte först åka och hämta hästarna själv men ville inte att de skulle stå i ett vanligt hästsläp i 70 mil. Därför anlitade jag en professionell speditör. Jag räknade naturligtvis med att hästarna skulle köras i en riktig hästlastbil, säger Claudia Beerta som nu sörjer sin häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden