Sverige
29 december 2012 15:14

Häst fastnade i träsk

Efter flera skräckfyllda, nattimmar för både ägare och ardennern Java kunde tillkallad räddningstjänst dra upp hästen som suttit fast med bara huvud och rygg ovanför is och gyttja i ett träsk.Det hade varit oroligt i hagen de senaste dagarna men när det var dags att ta in hästarna på kvällen fick Java vara kvar eftersom hon trivs bäst i hagen.

– Vi har en facebook-grupp och diskuterade på kvällen. Vi tror att varg har strukit omkring i området. Jag fick en konstig magkänsla och gav mig ut till stallet, säger Camilla Andersson, som kunde konstatera att Java inte var kvar i hagen och att stängslet var trasigt, till Nerikes Allehanda.

Ett tiotal personer sökte intensivt efter hästen. Spår i snön ledde ner mot sjön, där hästens rygg och huvud skymtade i ett träsk med is och dy. Räddningstjänsten larmades strax före klockan elva och var snabbt på plats. Bit för bit lyftes Java upp ur träsket och vid halvtretiden låg hon på kanten utmattad och nerkyld men vid liv.

Veterinär har konstaterat att Java mår bra efte den dramatiska natten i Hälleforstrakten skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden