Hoppning
7 februari 2015 11:09

Häst förolyckades på tävlingsplats

Den 11-årige Grand Prix-hästen Twiggen skadades så illa vid fredagens nationella tävlingar i Helsingborg att han inte kunde räddas till livet.

Häst förolyckades på tävlingsplats
Jens Wickström och Twiggen (arkivbild). Roland Thunholm

Twiggen (val f -04 e Cardento-Gibson, uppf/äg Ebba von Essen) tävlades sedan 4-årsåldern av Jens Wickström. Paret var i Helsingborg som förberedelse till nästa helgs SM.

– Jag longerade Twiggen, som jag gör varje dag både hemma och på tävling, i uppvärmningsringen. Han har alltid varit extremt pigg och oftast gjort sina luftsprång under longeringen. Så gjorde han också i går men det slutade så illa att han med ett bakben slog av ena frambenet. Vi tog honom i djurambulans till hästsjukhuset som fann så allvarliga frakturer att han inte kunde räddas till livet, berättar Ebba von Essen.

Twiggen, som är systerson till Lunatic, har varit i tre VW Grand  Prix-finaler, har flera 1,50-placeringar och vann såväl Breeders som Champion of the Youngsters som 7-åring.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden