Sverige
25 juli 2014 07:46

Häst knivskuren – fick avlivas

(Uppdaterad) En häst i Oxböle, Offerdal blev under natten till torsdagen knivskuren i underlivet. Skadorna var så pass stora att hästen tvingades avlivas.

Hästen var en 24-årig nordsvensk vallack som stod tillsammans med en annan häst i en hage i Oxböle, Offerdal, som ligger mycket avskilt. När ägaren gick till hagen på torsdagsmorgonen ville inte nordsvensken komma fram till henne. När hon kom närmare upptäckte hon skärsåret i baken, som löpte från ändtarmen ner till skapet. Såret var djupt och hade blivit både inflammerat och infekterat.

Veterinär tillkallades och hästen fick avlivas på plats. Man kan inte se någon naturlig förklaring till såret och misstänker därför att han blivit knivskuren. Händelsen är polisanmäld.

Källa: ÖP.se

Uppdatering
Polisen har lagt ned ärendet i brist på bevis.
– Hästen är slaktad och då är det är svårt att se om det är knivskuret, säger Per Thelin, som är förundersökningsledare på polisen i Östersund, till SRP4Jämtland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden