Sverige
19 februari 2017 11:00

Häst räddad efter att ha gått genom isen

På lördagskvällen gick en häst genom isen i ett kärr i Styrstad, öster om Norrköping. Räddningen blev en av hästens fyrbenta kompisar.

Häst räddad efter att ha gått genom isen
Vänskap mellan hästar kan rädda liv. Det visade sig när en häst hade gått ner sig i ett kärr. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Fotograf Jan Gyllensten AB

Det var vid kvart i sju på lördagskvällen som SOS Alarm larmades om att en häst gått genom isen på ett kärr vid Styrstad, på Vikbolandet, öster om Norrköping. Det här berättar flera medier. 

Den nedkylda hästen stod med magen i vattnet. Vid ett första skede tog den sig upp med frambenen på isen för att sen gå ner och lägga sig i ner mot vattnet igen.

Tre enheter från Räddningstjänsten försökte få upp hästen som dock inte hjälpte till alls. Då hämtades en av hästens hästkompisar från stallet – och detta fick hästen att kvickna till och ta sig upp själv. 

Strax efter klockan nio på kvällen hade hästen tagit sig upp ur kärret själv. 

Hästen verkar ha klarat incidenten bra. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden