Sverige
19 maj 2014 07:25

Häst ramlade ner i ravin

En häst med sulky föll under söndagen ner i en 2-3 meter djup ravin när ekipaget skulle passera en bro.

Händelsen inträffade i Bjästa utanför Örnsköldsvik. Två kvinnor var ute med sina hästar, den ena red och den andra körde sulky. När ekipaget med sulky skulle ta sig över en bro föll de ner i vattnet i den 2-3 meter höga ravinen. Sulkyn tog emot och hästen hamnade på rygg i ravinen med huvudet under vattnet.

– Kvinnan lyckades skära loss sulkyn från hästen medan de befann sig i vattnet. När vi kom på plats hade hela händelseförloppet passerat, säger Åke Landfors, insatsledare vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik till Allehanda.

Hästen låg på tömmarna och kunde inte få upp huvudet, men den ena kvinnan höll upp hästensn huvud medan den andra skar loss tömmarna. När hästen kom loss och upp ur vattnet sprang han hem till stallet.

Kvinnan som körde sulkyn fick åka med ambulans till sjukhuset för att röntgas men hade inga skador. Hästen klarade sig med småsår och en lätt hälta, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden