Sverige
29 juni 2017 12:31

Häst skjuten med luftgevär

En framgångsrik travhäst har beskjutits med luftgevär. Hästens tränare hittade kulan i bogen i morse och ytterligare en häst har blivit beskjuten vid samma tillfälle.

Häst skjuten med luftgevär
Minst två hästar besköts med luftgevär. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Getty Images/iStockphoto

Aftonbladet berättar hur den framgångsrika travhästen Spitcam Jubb så sent som i söndags vann V75 på Kalmartravet. I morse hittade hästens tränare, Micael Broberg i Bollnäs, en luftgevärskula i bogen.

Händelsen är polisanmäld, men polisen säger till Aftonbladet att det inte finns någon misstänkt.
”Det måste vara en psykopat som gjort det här. Det här är på landet, hit åker du med ett luftgevär, det är ingen slump när du åker och skjuter en häst” säger Broberg till Aftonbladet.

”Det verkar som de har skjutit hästarna på lite avstånd. Jag kan tänka mig att de stått nere på vägen och skjutit. Nu får jag gå igenom alla hästar och kolla så att de är okej. Hästarna är inte stressade nu, men har varit tidigare. Jag har sagt att det är något som skrämmer dem på kvällarna. Hästarna har inte vågat gå upp där de äter på ett tag, kanske är det så att sabotörerna har varit här tidigare och gjort andra saker” säger tränare vidare till Aftonbladet.

Ännu en häst i stallet har blivit beskjuten, men ingen kula har fastnat i honom. Spitcam Jubb uppges må bra med tanke på omständigheterna och ska röntgas för att avgöra hur skadorna se ut.

Duon efter segern i Kalmar:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden