Sverige
22 mars 2013 00:44

Häst skrämdes till döds

(Uppdaterad) En arabhingst i Ņsele dog på onsdagen då den blev stressad av en lågtflygande helikopter.

Helikoptern kom flygande lågt över hagarna i Fredrika utanför Åsele på onsdagseftermiddagen. Fyra hästar som gick i hagarna blev skrämda av att helikoptern flög fram och tillbaka.
– Helikoptern flög mycket lågt, strax över trädtopparna. Den flög så lågt att jag såg piloten genom rutan. Hästarna blev väldigt rädda och stressade, säger hästägaren Anette Ögren till Västerbottens-Kuriren.

En av hästarna, en arabhingst, skenade genom staketet och ut på vägen, där hingsten föll flera gånger men lyckades ta sig upp igen.
– Efter två minuter vek sig bakbenen av skadechocken. Jag gick fram till hästen och kände hur han slutade andas, berättar Anette Ögren, som har polisanmält händelsen.

Uppdatering fredag
Enligt Folkbladet kom helikoptern från Vattenfall och var ute på inspektion av ledningarna i området på onsdagen. Helikoptern besiktigar en 108 mil lång sträcka och har tillstånd att flyga på mellan tio och tjugo meters höjd.
Vattenfall menar att de inte sett på kartan att det fanns ett stall i området, som till mesta del består av skog.
– Piloten såg varken spår eller djur. Både han och teknikern som åkte med blev chockade då de fick höra vad som hänt, säger Vattenfalls kommunikatör Mikael Björnsén till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden