Sverige
30 juni 2015 15:10

Häst tar plats i Almedalen

Almedalsveckan är i full gång och Svenska Ridsportförbundet är på plats för att driva friskvårdsfrågan för ridsport framåt. I år har de dessutom fått sällskap - av en ponny.

Häst tar plats i Almedalen
En ponny ska hjälpa Svenska Ridsportförbundet i Almedalen.

Imorgon, den 1 juli, är det Idrottens dag i Almedalen, Visby och Svenska Ridsportförbundet är en av många förbund på plats. I år har de fått draghjälp till sin monter av en ponny, som sägs vara den första hästen i en Almedalsmonter. Ponnyn ska hjälpa till att påminna besökarna om att hästar kan ha en välgörande effekt och att sprida ljus på frågan kring ridsport som avdragsgill friskvård.

SvRF poängterar att ridning kan fungera som rehabilitering efter exempelvis stroke eller ryggskada. ”Ändå är ridsport en av fyra idrotter som diskrimineras av staten genom att inte klassas som avdragsgill friskvård. För dyrt och krångligt säger det föråldrade regelverket. Orimligt tycker Svenska Ridsportförbundet, som med idrottsrörelsens stöd i ryggen fortsätter att driva frågan” skriver förbundet.

Förutom att klappa en livs levande ponny kan du också vinna Käpphästhoppningens Grand Prix.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden