Sverige
16 februari 2017 11:41

Hästägare i Skåne får djurförbud

En kvinna lämnade under flera dagar sina djur utan tillsyn på en gård i Skåne, däribland nio hästar. Länsstyrelsen har nu gett kvinnan djurförbud.

Hästägare i Skåne får djurförbud
Bilden har inget samband med artikeln

Nio hästar, två hundar och en katt lämnades i november 2015 i flera dagar utan tillsyn. Polisen gjorde en kontroll och upptäckte att hästarna led av brist på mat och vatten och flera av dem var i underhull. Dessutom hade alla hästar dålig muskelatur och hade inte fått tand- eller hovvård på länge. De saknade även tillgång till väder- och vindskydd, skriver Sydsvenskan.

Återkontroll gjordes dagen efter och då hade situationen för djuren inte förbättrats. Djuren omhändertogs. En av hästarna var för avmagrad och fick avlivas, övriga fick nya ägare.

Nu har Länsstyrelsen givit den 33-åriga kvinnan i Kävlinge kommun förbud att ha hand om djur. Detta gäller alla djurslag och är inte tidsbegränsat utan gäller tills vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden