Sport
21 februari 2017 10:01

Hästägare prisas i Scandinavium

Flera ägare till framgångsrika hopphästar prisas i samband med veckans tävlingar i Scandinavium. En av dem är OS-medaljören H&M All Ins ägare Charlotte Söderström.

Hästägare prisas i Scandinavium
Utmärkelserna fortsätter att komma till OS-medaljörerna Peder Fredricson och H&M All In.

Det är hopphästägarklubben SSOC, Swedish Showjumpers Owners Club, som för andra året i rad delar ut utmärkelse till de mest framgångsrika hästägarna i olika kategorier under tävlingarna i Scandinavium. 
– Vi vill på detta sätt premiera fortsatt svenskt och målinriktat hästägande, till nytta för nationen och sporten, säger Claes Pettersson, ordförande i SSOC, i ett pressmeddelande.

Vinnare i 4-6-årsklassen är Stall Måsel, Sven Ingvarsson för hästen Kind of Magic (BWP val f 2010 e Lord Z-Cappucino van Berkenbroek uppf Toon Hesius). Valacken gjorde flera internationella starter upp till och med 1,30-nivå förra året, riden av Robin Ingvarsson.

Vinnare i 7-8-årsklassen är även här Stall Måsel, Sven Ingvarsson, för Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa uppf Walltorps Lantbruks AB). Tillsammans med Robin Ingvarsson hade han ett intensivt internationellt tävlingsår upp till och med trestjärnig Grand Prix förra året. 

Vinnare i den äldsta klassen är Stuteri Arch, Pam Persson och Charlotte Söderström, för H&M All In – den välkände valacken som tog OS-silver i Rio tillsammans med Peder Fredricson

De prisade hästägarna får bland annat minnesplakett,  SSOC-graverade champagneglas och presentkort. 

SSOC ska bidra till att svensk hoppsport når framskjutna internationella framgångar, verka för att hästägarnas roll inom svensk hoppsport uppmärksammas och att hästägarnas intressen tas till vara.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden