Sverige
7 maj 2014 09:03

Hästar drar in pengar

Ett 25-tal lokal- och riksdagspolitiker fanns på plats och flera antog utmaningen att sitta upp för en provtur, när Södertälje Ridklubb bjöd in till politikerträff för Stockholmsregionen.

Träffen ingick i Hästnäringens Nationella Stiftelses landet-runt-resa för att ge folkvalda chansen att upptäcka potentialen inom hästsektorn. Södertälje Ridklubb är en av de klubbar som lyckats med både bredd och tävling. Klubbens tävlingar generar stora intäkter till kommunen. Enligt verksamhetschef Andrea Barth omsatte höstens stora tävlingshelg 1,2 miljoner kronor för klubben och närmare tolv miljoner kronor för kommunens övriga näringsliv.

Stallen i Sverige är i dag mötesplats för en miljon hästintresserade men trots det är ridsport inte avdragsgill som friskvård. Det lovade näringsutskottets ledamot och Södertäljebon Mats Pertoft (MP) att försöka ändra på berättar ABC-Nytt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden