Sverige
6 augusti 2015 16:10

Hästar dumpas systematiskt

Helena Lundgren, med hästgård i Skåne, har följt debatten om länsstyrelsens djurskyddsinspektörer i Skåne under våren. Hon hävdar att en del av dem som är mest aktiva med att kritisera inspektörernas arbete, bland annat på bloggar och sociala medier på Internet, är ljusskygga djurägare med stora ekonomiska intressen som de värnar om.

– Kritiken mot länsstyrelsens djurinspektörer handlar om stora pengar. En del större djurägare har satt i system att dumpa hästar hos andra och låta dem stå för kostnaderna. Något de kan göra med nuvarande lag som gör den som har djuren på sin mark ansvarig för att ta hand om dem, säsger Helena till Skånska Dagbladet.

Enligt Helena Lundgren finns det hästägare som satt i system att lura andra att ta hand om hästarna, och stå för alla kostnader, tills de ägarna hittat en köpare. De här hästägarna har koll på när någon annonserar ut en boxplats eller ett stall. Då tar de dit sina hästar. Det förekommer även att de frågar bönder med tomma hagar om de kan få låna en hage skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden