Sverige
16 december 2013 14:06

Hästar hölls inne dygnet runt

En djurägare i Tingsryd får kritik av Länsstyrelsen för att han bland annat hållit smutsiga hästar i stallet dygnet runt och inte gjort rent de utrymmen som djuren hålls i. Läget beskrivs som akut av Länsstyrelsen.

Vid inspektionen i början på november fann man att utrymmen där ankor och höns hölls var smutsiga, för små och blöta. Djuren hade inga torra liggplatser.

Även hästarna var smutsiga och några av hästarna hölls inne i stallet dygnet runt. Djurägaren skyllde på att stormen förstört stängsel som denne inte hunnit reparera.

Nu måste djurägaren se till att gårdens djur har tillgång till torra och rena liggplatser, att djuren ska skötas och vara rena liksom att stallutrymmena ska hållas rena och fria från gödsel. Dessutom måste antalet djur minskas då förmågan saknas att sköta om dem. Detta skriver Smålandsposten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden