Sverige
17 december 2013 07:52

”Hästar ingen investering”

Theleborgs ryttarsällskap ansökte om 500 000 kronor i bidrag för att köpa nya hästar till ridskolan. Men kommunen säger nej - på grund av att hästar inte kan ses som investeringar.

Theleborgs ryttarsällskap har tvingats avliva sju av sina hästar samt sälja en, efter en period av många skadade hästar. Föreningen ansökte om 500 000 kronor i investeringsbidrag från kommunen för att kunna köpa in nya hästar. Men svaret blev nej.

– Vi har diskuterat detta och i normalfallet är hästar inte föremål för ett investeringsbidrag. Investering är fasta anläggningar, och vi tyckte att en häst inte var det. Därför blev det inga pengar för dem till hästinköp. Det är jättesvårt att veta var man ska dra gränserna, men vi sa detta för att det inte skulle bli prejudicerande, säger Ulf Hedin (M), ordförande i fritidsnämnden till Smålansposten.

De som istället fick en bit av kakan av de 896 000 kronorna som fördelades var Söraby skytteförening, Åryds IK, Växjöortens fältrittklubb, Lammhults ridklubb och Växjö skyttegille, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden